Blog

Velkommen til Boblberg bloggen hvor vi samler spændende og hjælpsomme indlæg

Her på siden kan du finde forskellige blog indlæg omkring alverdens emner som har at gøre med noget af alt det som kan findes på Boblberg. Der vil løbende komme blog opslag på siden her.

Vil du gerne skrive om et emne eller noget som ligger dig tæt på hjertet, så er du mere end velkommen til at tage kontakt til os. Hvis du har noget som du tror andre medlemmer kunne drage nytte af og har lyst til at dele det, så kan du skrive til Info@Boblberg.dk

Emma flyttede på tværs af landet for at studere - og hun fortryder det ikke

Emma fortæller i dette indlæg om at være tilflytter og skabe nyt netværk

I 2017 flyttede Emma på tværs af landet fra Aalborg til København for at studere statskundskab, og fortæller i dette blogindlæg om, hvordan det er at være ny i en by.

Her deler hun sine erfaringer om, hvordan man kan skabe sig et nyt socialt netværk, og hvad det vigtigste er, når man flytter langt væk hjemmefra.

At bære sin sårbarhed som et smykke

Anna skriver i dette indlæg om vigtigheden ved at være ærlig omkring sin psykiske sårbarhed

Hvordan er det at have en psykisk diagnose? Hvordan lever man med det? Og hvordan siger man det højt?

Anna besvarer disse spørgsmål i indlægget, hvori hun sætter fokus på hvordan det er at skulle leve med en psykisk sygdom, og hvordan hun følte, da hun første gang skulle fortælle sine medmennesker det.

Anna Arendse Thorsen er humaniorastuderende, forfatter og debattør.

Vil du også være reservebedste?

I dette indlæg skriver Rikke om reservebedsteforældre, familiefællesskaber og dét at skabe oplevelser og minder på tværs af generationerne

En reservebedste kan udfylde tomrummet på mange måder for en familie, og ligeledes kan en familie udfylde et tomrum hos en ældre. Det er et fantastisk koncept, hvor både reservebedsteforældre og reservebørnebørn skaber et udvidet familiefællesskab, som giver mening for dem.

Sådan starter Rikke indlægget om reservebedsteforældre, hvorefter hun fortsætter med at fortælle om den øgede livskvalitet, de givende aktiviteter og de mange andre fordele, som følger med udvidelsen af familiefællesskaber.

De fleste af os kender til at have en ”travl hverdag”, og det er netop her, at bedsteforældre har en vigtig rolle for de trygge og rolige rammer, når hverdagen kører på sit højeste.

Rikke læser til Markedsføringsøkonom og har digital markedsføring som tilvalgsfag.

Da jeg fik stomi - Part 1

Dette indlæg er skrevet af Nicolaj Brusendal og er en fortælling om hans oplevelse om at få stomi

Hvad sker der når sygdommen få overhånd? Hvordan påvirker det os både fysisk og psykisk? Og hvordan kan man finde gejsten og rejse sig igen - Ligesom Nicolaj har gjort

Dette er første af to dele omkring Nicolaj. I indlægget fortæller Nicolaj om hans op- og nedture, hvordan sygdom trak ham ud af arbejde og fællesskab, og hvordan fællesskabet hjalp ham igennem den hårde tid. Indlægget er opdelt i to dele - anden del kan findes under dette opslag. Første afsnit handler om tiden inden og op til indgrebet.

Nicolaj læser til serviceøkonom og har flere jobs ved siden af.

Da jeg fik stomi - Part 2

Dette indlæg er skrevet af Nicolaj Brusendal og er en fortælling om hans oplevelse om at få stomi

Hvad sker der når sygdommen få overhånd? Hvordan påvirker det os både fysisk og psykisk? Og hvordan kan man finde gejsten og rejse sig igen - Ligesom Nicolaj har gjort

Dette er anden af to dele omkring Nicolaj. I indlægget fortæller Nicolaj om hans op- og nedture, hvordan sygdom trak ham ud af arbejde og fællesskab, og hvordan fællesskabet hjalp ham igennem den hårde tid. Indlægget er opdelt i to dele - første del kan findes ovenfor dette opslag. Anden afsnit handler om indgrebet og tiden efter samt de dilemmaer som Nicolaj stod overfor.

Nicolaj læser til serviceøkonom og har flere jobs ved siden af.

Nye venner i voksenlivet

I dette indlæg skriver Line om det at få nye venner i voksen alder og de udfordringer der følger med

Venskaber kommer og går - så hvad gør man når man står og mangler nye venner og veninder, og måske føler sig lidt ensom?

Det med venner er ikke sort og hvidt. Nogle fortrækker et snævert netværk af bekendte mens andre gerne vil have et større netværk af venner og veninder. Uanset hvad kan det være en større udfordring at finde ligesindede når man ikke helt ved hvor og hvordan man bør gøre. Der er jo ikke nogen fastsat opskrift men garanti, men der er helt bestemt metoder og redskaber som kan hjælp en godt på vej. I indlægget kommer Line med nogle ideer til hvad man kan gøre.

Line er uddannet Cand. IT. i It, læring og organisatorisk omstilling

Fællesskab og mental sundhed

I dette indlæg skriver Finn Erik Rerup om hvorfor fællesskaber har stor værdi i forhold til mental helbred

Hvordan kan fællesskab overhovedet have nogen effekt på vores trivsel? Hvorfor er det vigtigt? Og hvordan gør man så hvis man ønsker at drage nytte af fællesskabet?

Disse spørgsmål blive uddybet i indlægget, hvor der bl.a. bliver set på hvilke udfordringer som det moderne samfund står overfor ift. mental sundhed. Det handler både om forbyggelse og om at fremme fokus på området, samt at forstå hvilke mulighed der benyttes nu om dage kontra alternative tilgange.

Finn er uddannet Cand. Scient i idræt og sundhed

 

Bliv gratis medlem
Opret dig her


Jeg accepterer betingelserne for Boblberg.dk privatlivspolitikken for Boblberg.dk


Allerede medlem?

Log ind her

Læste du noget inspirerende der gav dig lyst til at tage del i nye fællesskaber?

Så er Boblberg et sted for dig hvor du kan søge nye relationer, venskaber og meget mere

Opret dig i dag og se hvad fællesskabet byder på - det er helt gratis

På Boblberg kan du forvente:

  • Et fællesskab hvor du kan søge nye bekendtskaber

  • Et trygt og sikkert socialt netværk

  • Høj responsrate

  • En stor mangfoldighed blandt både brugere og delte interesser

  • Vi beskytter dine informationer

  • Hjælp til problemer

Så hvad venter du på? Nye fællesskaber venter på Boblberg.dk